Flightdeck Solutions Forum Index Flightdeck Solutions
The place to meet and talk with fellow builders
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

APU EGT Offset

 
Post new topic   Reply to topic    Flightdeck Solutions Forum Index -> FDS - Interface Products
View previous topic :: View next topic  
Author Message
FirstinFlight



Joined: 25 Nov 2006
Posts: 40
Location: Illinois, USA

PostPosted: Sat Mar 14, 2009 11:02 pm    Post subject: APU EGT Offset Reply with quote

I am not using a gauge for the APU EGT on my 737 sim. I dont plan on putting in one in the near future and was planning on using an annunciator to indicate EGT stabilization instead of a gauge.

Does anyone know if there is an OFFSET that i can read for APU EGT and light up an annunciator based on a range?

Regards,
CPJ
Back to top
View user's profile Send private message
Ivar Hestnes



Joined: 28 Aug 2006
Posts: 319
Location: Flemma, Norway

PostPosted: Sun Mar 15, 2009 5:07 am    Post subject: Reply with quote

Open PMsystems screen, and move your pointer so it is over the EGT indicator. Then you should see the offset there.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
MScotti



Joined: 20 Oct 2008
Posts: 24

PostPosted: Sat Oct 15, 2011 1:12 am    Post subject: Reply with quote

When I put my pointer over the PM Systems EGT gauge, it's blank. Did you ever find what you were looking for?
Back to top
View user's profile Send private message
pcos
Site Admin


Joined: 03 Nov 2003
Posts: 2258

PostPosted: Sat Oct 15, 2011 7:36 am    Post subject: PM Reply with quote

You have to activate that feature I believe. Developer mode or something, it's been awhile.
Peter
_________________
____________________
Peter Cos
President
Flightdeck Solutions (FDS)
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
jackpilot
Site Admin


Joined: 25 Apr 2004
Posts: 1010
Location: Montreal

PostPosted: Sat Oct 15, 2011 10:28 am    Post subject: Reply with quote

There is an easy/low cost way to use a real gauge for that.
Check my answer to that post:
http://www.flightdecksolutions.com/forum/viewtopic.php?t=4516
_________________
Jack
Full B737-800 DSTD/Sim-Avionics P3d4
ALL FDS & OEMs (+custom TQ)
Back to top
View user's profile Send private message
Jetcos



Joined: 30 Sep 2005
Posts: 1211
Location: Newmarket,Ontario

PostPosted: Sun Oct 30, 2011 5:57 pm    Post subject: Reply with quote

To connect hardware via offsets if you are building your own overhead panel or for any other reason you need to see which variable does what and which offset it is connected to, you can do the following:

Press [Esc] for the Menu
Enable “Development Mode”
Enable “Show Variable Names”
Then press [Esc] to close the Menu again

Move the mouse over the switch you want to check and you will see the variable name, the offset, the offset type and its value in a floating status bar.

When you hover over a multiple switch, like for instance in the Airbus or the Boeing 747, it may show the upper value, the lower one as well as the input value (optional).

If you click on the switch, you should see the value of that variable change.

From PM
_________________
Steve Cos
Vice President and Tech Support
Flightdeck Solutions (FDS)
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Flightdeck Solutions Forum Index -> FDS - Interface Products All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group