Flightdeck Solutions Forum Index Flightdeck Solutions
Technical Support Forum
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Switch Position (Resend Switch State) (Resolved)

 
Post new topic   Reply to topic    Flightdeck Solutions Forum Index -> FDS - Interface Products
View previous topic :: View next topic  
Author Message
michaelr87



Joined: 26 Sep 2011
Posts: 2

PostPosted: Tue Jun 12, 2012 2:26 pm    Post subject: Switch Position (Resend Switch State) (Resolved) Reply with quote

I have wired many switches into the FDS-SYS2X (128 switch) board, and they work great, however I have discovered an issue where the interfaceIT software does not seem to recognize the position of a switch when FSX is started with the switch "on". The software seems to default all switches to the off position, so a switch that starts in the on position needs to be toggled off and on again to be recognized. Does anyone know if there is a way to tell interfaceIT to check the position of the switch on start up? Thanks.

Michael
Back to top
View user's profile Send private message
Jetcos



Joined: 30 Sep 2005
Posts: 1224
Location: Newmarket,Ontario

PostPosted: Tue Jun 12, 2012 3:05 pm    Post subject: Reply with quote

There is an "Internal Variable" called Resend Switch State.

Assign a push switch that function and use it when you start your sim Michael.
_________________
Steve Cos
Vice President and Tech Support
Flightdeck Solutions (FDS)
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
dufour01



Joined: 04 Feb 2010
Posts: 1

PostPosted: Tue Jun 12, 2012 3:27 pm    Post subject: Reply with quote

As an alternative to assign the "resend switch state" to a push button, requiring user action, would it be possible also to add a configurable option checkbox to the software so that the resend happens automatically upon startup of the InterfaceIT software, e.g. when it connects to FSX?

Thanks, Arie
Back to top
View user's profile Send private message
slider



Joined: 03 Aug 2010
Posts: 35
Location: France

PostPosted: Wed Jun 13, 2012 3:00 am    Post subject: Reply with quote

I have assign this "Internal Variable" to Master Battery On. Remember you can have multiple action on each switch.

By the way, it seems InterfaceIT seems pretty unstable with this "Internal Variable" with PMSystem (Project Magenta); lots of crash. I have read on another topic that installaing InterfaceIT on the same computer than PMSystem can cause many Issue; I have to try using a different computer....
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Jetcos



Joined: 30 Sep 2005
Posts: 1224
Location: Newmarket,Ontario

PostPosted: Wed Jun 13, 2012 7:17 am    Post subject: Reply with quote

The software should be sending the switch position on startup (in order 1, 2, 3....). You need to ensure that interfaceIT is started last so that all the other software can handle when the switch is sent in.

This applies to PM Systems as well. Let PM Systems start and stabilize, then InterfaceIT can start and make all the correct switch positions.
_________________
Steve Cos
Vice President and Tech Support
Flightdeck Solutions (FDS)
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Tomlin



Joined: 23 Aug 2004
Posts: 1008

PostPosted: Wed Jun 13, 2012 8:49 am    Post subject: Reply with quote

As an aside, I believe that FSUIPC can start InterfaceIT automatically so this might be a good way to have it start once FS is up and running.
_________________
Eric Tomlin
Learjet 45

Waycross, Ga (KAYS)
www.Hangar45.net
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Jetcos



Joined: 30 Sep 2005
Posts: 1224
Location: Newmarket,Ontario

PostPosted: Wed Jun 13, 2012 12:20 pm    Post subject: Reply with quote

But...if you use PM Systems (or other software) that needs to send multiple switch positions it needs to be running first. Then InterfaceIT can get the information and do it's switch resend on start up.. If the software is started after, then InterfaceIT has already done it's resend.

We have been using batch files in the Windows Start Up folder. So haven't tried using FSUIPC to do any start ups.
_________________
Steve Cos
Vice President and Tech Support
Flightdeck Solutions (FDS)
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
michaelr87



Joined: 26 Sep 2011
Posts: 2

PostPosted: Wed Jun 13, 2012 2:35 pm    Post subject: Reply with quote

Thank-you very much Steve. That was exactly what I needed to do. I just tied the Master Battery switch into that internal variable and now all the switch positions are immediately detected.

Michael
Back to top
View user's profile Send private message
Jetcos



Joined: 30 Sep 2005
Posts: 1224
Location: Newmarket,Ontario

PostPosted: Wed Jun 13, 2012 2:50 pm    Post subject: Switch Position (Internal Variable "Resend Switch State Reply with quote

Glad we all helped sort that out.
_________________
Steve Cos
Vice President and Tech Support
Flightdeck Solutions (FDS)
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Tomlin



Joined: 23 Aug 2004
Posts: 1008

PostPosted: Thu Jun 14, 2012 2:53 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks Steve. There's always more than one way to do something, and it can get hairy at times, cant it?!
_________________
Eric Tomlin
Learjet 45

Waycross, Ga (KAYS)
www.Hangar45.net
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
neuman5022



Joined: 25 Nov 2005
Posts: 261
Location: Nelson NEW ZEALAND

PostPosted: Thu Jun 21, 2012 4:26 am    Post subject: Reply with quote

Thanks Steve,

Another great idea !

Every day I have learned a new thing, is a very good day Very Happy

Cheers

Isaac
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
neuman5022



Joined: 25 Nov 2005
Posts: 261
Location: Nelson NEW ZEALAND

PostPosted: Sun Sep 30, 2012 4:04 pm    Post subject: Reply with quote

Hi Guys

Well, in my case this created havoc on my system: XP,PMSystems.

I load FSX first, then via WideCLient ini file PMSystems which runs in separate PC.

Waiting until PMSystems stabilzed, I then fire-up the other PCs with IIT. So currently my IIT and PMSytems are on diferrent PCs.

All was good before trying to do the "resend switch state" var. After that I have issues with the systems, some switches work some not, And PMSytems crash when ending. (Error 53)


My questions:


1. Say I wish to hook the resend switch state to the BAT1 switch - does the resend var needs to be first in order ? (action 1...2..3...)

2. Assigning the resend var, when you add a new task - there is the option of ON/DOWN - then the var.Do I need to do this also on the OFF/UP position too ?


Many thanks

Isaac
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Flightdeck Solutions Forum Index -> FDS - Interface Products All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group